01 Юни 2012, Петък | 15:20 Прочетена: 1568

Китен празнува!

Развлечения

В гр. Китен започнаха тържествата по отбелязването на 80-годишнината от създаването на селището през 1932 г.

Началото беше поставено на 26 Април с презентация на фотографии озаглавена ”Спомени в снимки от минало до днес” , последвана от празнична програма на децата от ЦДГ „Пролет” и учениците от Начално училище „Любен Каравелов, което също празнува своя юбилей. В презентацията бяха показани снимки на първите заселници и родови снимки на жителите на града. Представените Снимките дадоха добра представа за облика на Китен и как са живели хората в миналото, които развълнуваха присъстващите в залата на Читалището.Празника продължи на площада с почерпка за гостите на събитието, под звуците на народна музика и заря.

На 9 Юни, на лятната естрада на гр. Китен ще се проведе традиционния събор на града и откриване на туристическия сезон. Програмата ще започне от 10.00 часа, в която участие ще вземат самодейните състави от Община Приморско и община Царево, последвана от народни борби, а вечерта от 18.00 оркестър Странджанци-гр. Бургас ще забавляват жителите и гостите на гр. Китен.

Последното събитие посветено на честването на 80 годишния юбилей ще е официалното откриване на Международен Фолклорен Фестивал ”Атлиманска огърлица-песни и танци без граници”, който ще премине под патронажа на д-р Димитър Германов- кмет на Община Приморско. Певчески групи, танцови състави и ансамбли, инструментални групи и оркестри, индивидуални изпълнители ще огласят и веселят жителите и гостите на гр. Китен цели три дни-15, 16 и 17 юни на лятната сцена на площада пред кметството. Компетентно жури с председател проф. д-р Стефан Чапкънов ще оценява майсторството на изпълненията. Културното събитие ще даде своя принос за запазването и обогатяването на българските и международните културни традиции.

 

Всички са поканени. Заповядайте!

Карта