18 Юни 2013, Вторник | 10:34 Прочетена: 1969

Водолази от цялата страна се събират в Китен

Развлечения

Водолазен фестивал ще се проведе в Китен от 20 до 23 юни. Дайвинг фестът, който се организира от "Синхрон" ООД с подкрепата на кметсво Китен, е позициониран в къмпинг „Китенски залив“.

Програмата на фестивала включва интересни прояви като подводна разходка „Гмуркане за начинаещи с инструктор” и осигурена екипировка, отпътуване към Созопол за гмуркане до Мопанг и Каменната гора за водолази със сертификат 2-ро ниво, подводна стрелба в цел за харпунистите, лекции на Иван Бакърджиев за подводната фотография и на Майк Бадер за „Стандартите и сигурността“ и др.

Организаторите горещо препоръчват желаещите да се включите към водолазния фестивал още от 19-ти юни. Целият екип ще бъде на място и ще очаква за неофициалната весела част в къмпинга. Къмпинг „Китенски залив” и по-специално кухнята ще бъде на разположение на всички. Ще има осигурени безалкохолни напитки, бира също така и кюфтета на скара. На всеки, който проявява кулинарни умения, ще му бъде дадена възможност за изява.

Няколко любопитни конкурса ще се проведат по време на феста.

„Новобранец на годината“ е конкурс със снимки, на които присъстват водолази или алпинисти, направени по време на Дайвинг фест 2013. Снимките ще бъдат изложени на площадчето, намиращо се  в близост до читалището.  Наградата е Водолазен курс първо ниво по системата на SSI. В конкурса не могат да участват сертифицирани водолази. Спечелената награда не може да се преотстъпва.

 „Моя Дайвинг Фест 2013“ е конкурс с клипове, заснети по време на фестивала.  Участниците ще имат време от една седмица да сглобят клип, който да изпратят на e-mail: office@synchronbg.com до 1-ви юли включително. На 2-ри юли клиповете ще се публикуват в канала на Divingshop в YouTube.com. Гласуването за клип ще бъде с коментар към клипа. Победител ще е клипът, събрал най-много коментари от уникални потребители до 7-ми юли включително. Предоставя се свобода в избора на кадри, които да се ползват надводни или подводни. Важно условие е те да бъдат заснети по-време на тазгодишния фест и да отразяват темата на събитието – гмуркането и различните мероприятия в допълнение. 

Конкурсът „Златния черпак“ ще е за най-вкусна рибена чорба, която ще се провежда всяка вечер.

Ще се проведе и национално състезание с плавници – републикански шампионат. Участниците се разделят на мъже и жени, като ще им бъдат раздадени плавници с каишка. Състезателите разгряват предварително, обуват плавниците и се нареждат на старта. Най-бързият бегач с плавници по пясъка ще печели награда.

Карта