25 Февруари 2014, Вторник | 08:17 Прочетена: 1286

Квартет Китен обра овациите във Виена

Развлечения

Квартет Китен като част от фолклорните състави на община Приморско

се завърна от участие в III-я МФФ"ВИЕНА 2014" Австрия ,който се проведе от 21 до 23 февруари .Директор на фестивала е г-н Драган Петкович и организационен сескретар Анна Васич. 

Над 1100 учасника от 52 групи от 14 държави - Индонезия,Гърция,Украйна, Австрия,Унгария,България,Азербайджан,Хървтия,Сърбия,Македония,Румъния,Босна и Херцеговина,Русия, Косовопоказаха фолклорното си богатство.Фествала е без конкурсен характер.Състаите получиха Дипломи и предметни награди.

Изпълнителките от квартет "Китен"  Калина Иванова, Таня Петрова,Роса Димитрова и Славия Ангелова силно впечатлиха международните участници и с оригиналния узункюприйски фолклорен костюм.

Съставите се надпреварваха да се фотографират с чаровните българки,което силно стимулира момичетата преди изявата на сцената.

С благодарност и принателност към д-р Димитър Германов кмет на  община Приморско и г-н Атанас Петров кмет на град Китен  за подкрепата и затова че създадахме прекрасни контакти с фолклорни състави от

Индонезия,Азербайджан,Хърватия,Косово, Гърция на които поднесахме покана за участие в Третия МФФ "Атлиманска огърлица"2014 Китен, община Приморско и рекламни материали от общината.

Уверяваме Ви че и в бъдеще ще работим всеотдайно за съхранение,развитие и разпространение на българските фолклорни традиции- каза Златка Ставрева- ръководител на състава.

Квартет Китен се подготвя за самостоятелен  Великденски концерт с приятели,който ще се състои на 17 Април 2014 година на Амфитеатъра  в Приморско и е част от Културния календар на община Приморско

Карта