15 Април 2014, Вторник | 10:38 Прочетена: 1549

Нови победи за каратеките от Приморско и Китен

Развлечения

Нови успехи завоюваха каратеките от спортен клуб „Аригато”-Приморско. Те се завърнаха от Националното първенство по карате киокушин в Пловдив с 4 медала – един сребърен и три бронзови. Деца до 14 годишна възраст премериха сили в зала „Олимпиада”, която побра над 180 участника от цялата страна. 
Приморският клуб се включи в състезанието с 5 деца, от които 4 се окичиха с медали. Сребърен медал спечели Сияна Стратиева, за която това е първото състезание по карате. Младата състезателка показа завидна техника, но малко късмет не и достигна за изкачване на първото място. С бронзови медали се завърнаха Иван Петров/ Китен/, Калоян Ангелов/Китен/ и един от безспорните таланти на клуба Матей Неделчев. От клуба коментираха, че отличната подготовка на младите таланти е благодарение на професионализма и строгата дисциплина на новите треньори: Христо Терзиев, който е - трикратният национален шампион и представител на Федерация българско карате Шинкиокушин и неговият ученик Лъчезар Димитров.
Каратеките, изказаха благодарност към кмета - д-р Германов, който е в основата за участие на всички състезания. Младият приморски клуб има амбицията и за състезание на европейско ниво. Спортен клуб „Аригато” е регистриран в началото на 2012 г. и разполагат с добре оборудвана спортна зала. В момента в клуба се обучават три пъти седмично над 15 деца.

Карта