• Китен live/времето
  • 0550/36805
  • kmetstvo_kiten@abv.bg

Актуално

Поздравителен адрес от кмета на гр. Китен по повод Световния ден на здравето

Уважаеми лекари и медицински специалисти,
Днес, когато цялото човечество е изправено пред толкова тежко предизвикателство, ви поздравявам по случай Световния ден на здравето и Професионалния празник на здравния работник – 7 април! Изказвам своята признателност и благодарност към всички, призвани да се грижат за най-ценното богатство – здравето, и да се борят за човешкия живот.
Пожелавам Ви здраве, благополучие, много лични и професионални успехи! Лекувайте все така всеотдайно човешката болка и бъдете удовлетворени от своята работа!

Николай Марков- Кмет на гр. Китен

Виж повече

В духа на Националния празник “затуптя” благотворителното сърце на Китен

По повод 3 Март-  Националния празник на Република България,пред Кметство Китен беше поставено първото метално сърце , което ще събира пластмасови капачки. То е в подкрепа на националната благотворителна кампания “Капачки за бъдеще” за закупуване на кувьози за новородени. Уникалната конструкция на сърцето еизработена от Мартин Иванов от гр. Китен.

В слънчевия следобед на празника се състоя тържественият концерт на фолклорните състави към Читалището- ДФФ „Урдовиза“, Детски танцов състав и Група за автентичен фолклор, Танцов клуб “Атлиман”с ръководител Дора Барева и най -малките, дечицата от ЦДГ “Пролет”, облечени в народни носии радваха присъстващите с изпълненията си.
Под звуците на националния химн, Кмета на гр. Китен- Николай Марков тържествено издигна знамето на Република България. Гости на празника бяха Ивелина Василева, председател на Екокомисията в НС, д-р Димитър Германов- Кмет на Община Приморско и арх. Петко Гечев- зам. кмет на Община Приморско, които поздравиха събралите се жители и гости на гр. Китен за празника. Водещ на събитието беше странджанската народна певица от Китен- Златка Ставрева.

Виж повече

Tанцов клуб „Атлиман“ навърши 9 години

В края на миналата седмица членовете на Танцов клуб „Атлиман“ отпразнуваха деветия рожден ден от създаването на клуба. За изминалите девет години, благодарение на танцовия клуб нарасна многократно интереса към българските народни хора и танци. Първото събиране направили на 14.02.2011 г. Идеята била това да е място за отмора, срещи и забавление на хора от различни възрасти и професии, които харесват българската народна музика и танци, като в началото групата е била малка, имало е дни, в които са танцували 2-3 души. От 2019 година хореограф на Танцовия клуб е г-жа Дора Барева, като към момента в клуба има около 25 човека и всеки, който има желание е добре дошъл да танцува. Желанието е повече хора да усетят магията на българското хоро. Народните танци не са само начин за движение, но и едно допълнително ограмотяване за богатия български фолклор, в това са категорични всички участници в клуба. По време на репетициите се изучават хора от всички етнографски области.

 

 

Виж повече

Китен с нова здравна служба

От днес  медицинският кабинет в гр. Китен  се помещава в общинската сграда, в която до този момент се е  ползвала от полицията на Ул. Здравец 1А. На помещенията е направен освежителен ремонт и преустроени, така че да отговарят на всички изисквания за здравните кабинети. Обособени са лекарски кабинет, манипулационна и голяма чакалня с удобни мебели за  комфорта на жителите в града, която до този момент е липсвала в старата здравна служба.

Виж повече

МФФ „Атлиманска огърлица“ 2020 г.

Скъпи приятели,участници,ръководители, МФФ“Атлиманска огърлица“ 2020 за ДЕВЕТА поредна година ще се проведе под патронажа на д-р Димитър Германов – кмета на община Приморско. Пет дни от 10 до 14 юни в Морския парк на град Китен с мото „ФОЛКЛОРНОТО ИЗКУСТВО Е ВЕЧНО“ – 15 ГОДИНИ КИТЕН ГРАД с подкрепата на г-н Николай Марков – кмет на град Китен.

Заявка за участие БГ 2020

ОРГАНИЗАЦИОНЕН ЩАБ
адв.Николина Алексиева – зам.директор,организатор регистрация
Йорданка Вълчева     – главен асистент, обработване  заявки
Славия Ангелова       – главен асистент,организатор настаняване 
Ваня Тодорова            –  асистент, организатор туризъм
Деница  Янакиева      – асистент – технически сътрудник

Виж повече

Copyright © 2020 - Китен.