• Китен live/времето
  • 0550/36805
  • kmetstvo_kiten@abv.bg

Актуално

Първа копка на Брегоукрепване Северна част Китен

На 12 септември 2022 г. официално бе направена първата копка от проекта Брегоукрепване Северна част Китен.

Брегоукрепването има защитни фукнции и включва цялостно благоустрояване в уязвимата част около крепостта „Урдовиза“. В проекта е заложено да бъде изградена пешеходна алея, която да обикаля носа на град Китен и да свързва двата плажа.

През 2023 г. посетителите на града вече ще имат възможност да се наслаждават на невероятния морски пейзаж в комфортна и красива атмосфера.

Виж повече

Културна програма на Китен за м. Август 2022 г.

Богата и шарена културна програма очаква жителите и гостите на град Китен, през месец август.

На различни локации в града ще се състоят събития и дейности, които всеки посетител на града може да посети абсолютно безплатно.

Активации ще има за малки и за големи.

Част от детската програма включва цирковия клоун Нати и нейните летящи шапки, прекрасната Аладина, която стъпва върху 333 пирона и фокусникът, които ще пренесат децата в магически и вълнуващ свят. Кукленият театър на град Бургас също ще посетят града със спектакъла „Житената питка“. Детска работилница с ограничени места и такса също ще бъде на разположение за всички творчески разбойници в града.

Програмата за възрастни ще включва огнено шоу с невероятните „Дивинитас Крю“, които за втори път ще посетят Китен това лято, концерт на група „СПРИНТ“ с участието на Галя Георгиева, Захари Чернев, Атанас Узунов и група „Хоризонт“. Ричард Мантарлиев, по-добре познат като Ричи, също ще заблести на площада в града, а финалът на този прекрасен месец ще постави фолклорният фестивал „Фолклорни вълни“.

Всеки посетител на града е добре дошъл да се наслади на събитията и да създаде красиви летни спомени в Китен!

 

Виж повече

Подводен риболов за купа „Урдовиза“ 2022 г.

В тазгодишната надпревара по подводен риболов, носител на купа „Урдовиза“ стана Валентин Люцканов от КПР „Черноморец“.

Кръгът от шампионата „Купа България” 2022 г., се проведе на 23.07.2022 г. в град Китен, община Приморско. Събитието бе с продължителност 5 часа, в един състезателен ден.

Надпреварата за купата събра 34 участника от различните морски точки на България.

Главен съдия на събитието беше Пламен Арабаджиев, председател на националния отбор по подводен риболов, а делегиран комисар бе Марио Христов, президент на БФПС.

Люцканов успешно премина едно стъпало нагоре, като през 2021 г, той прибра у дома си второто място, а тази година – мечтаното злато.

Атанас Бъчваров, който през 2021 г. завърши първи в класацията, не изпадна от челната тройка, като тази година спечели бронза.

 

I място: Валентин Люцканов, КПР „Черноморец“ – 17 риби, тегло 8.400 кг.

II място: Мирослав Илчев, СКПР „Несебър“ – 12 риби, тегло 6.765 кг.

III място: Анастас Бъчваров, клуб „Марлин“ – 13 риби, тегло 6.250 кг.

Наградата за най-голяма риба грабна Радослав Стайков от клуб КВС „Варна“ – 1.740 кг. морски кефал.

 

Пълното класиране можете да видите тук:

busf.bg/tournaments/54

Виж повече

III Музикален и Танцов фестивал „Фолклорна плетеница“ 2022 г.

На 17 юли 2022 г., на сцената в Морския парк на град Китен, ще се проведе III Музикален и Танцов фестивал „Фолклорна плетеница“, организиран от народната певица – Златка Ставрева.

Програмата на събитието ще стартира от 18:00 ч., а гостите на Китен ще могат да чуят и видят традиционни български танци и песни.

Специален гост на фестивала ще бъде победителката в осмия сезон на „Гласът на България“ Петя Панева.

На финала гостите на града ще могат да се насладят на впечатляващо огнено шоу, изпълнено от професионалните владетели на огъня – „ Дивинитас Крю”.

Виж повече

Съобщение за дезинфекция срещу вредители 2022 г.

На 08.07.2022г. и 09.07.2022г. в периода от 6:00 часа до 10:00 часа местно време ще се извършват дезинсекционни обработки срещу вредители (листни въшки) по декоративната дървесна растителност, находяща се по тротоарните настилки на гр. Китен и гр. Приморско, Община Приморско.

Виж повече

Съобщение за пръскане срещу комари 2022 г.

В периода от 27.06.2022г. до 29.06.2022г. в гр. Китен ще бъдат извършени имагоцидни обработки срещу комари със студен/топъл аерозол.

Времева продължителност: от 04:00 ч. до 07:00 ч. местно време.

Виж повече

XIII Национален конкурс за хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви Надежди!“

Конкурсът “Неоткрити, красиви Надежди!” е уникално по рода си събитие, което има за цел да създаде възможност за пълноценна творческа изява на хора с ментални увреждания и чрез силата на изкуството да помогне за приобщаването им към нашето общество.

Той продължава четири дни и в него се изявяват талантът и артистичността на  участници от различни социални домове, дневни центрове и защитени жилища.

Тази година конкурсът се провежда на територията на гр. Китен.

Откриването на фестивала започна на 21.06.2022 г. /вторник/ от 19:00 ч. и ще продължи до 24.06.2022 г. /петък/ , когато ще бъде официалното закриване, отново от 19:00 ч.,  на откритата сцена в Морския парк на града.

Виж повече

XI-ти МФФ „Атлиманска огърлица“ 2022 г.

МФФ „АТЛИМАНСКА ОГЪРЛИЦА“ 2022, Китен, се провежда под патронажа на д-р Димитър Германов кмет на община Приморско. Фестивалът е с конкурсен характер и тази година ще се проведе под мотото „Чрез песни и танци към добро приятелство“. Десет членно професионално жури с Председател проф.д.изк. Лозанка Пейчева оценява представянето на изпълнителите. Директор на фестивала е странджанската народна певица Златка Ставрева – Почетен гражданин на Бургас.

Участват фолклорни ансамбли танцови и певчески състави, танцови клубове, музиканти и индивидуални изпълнители от Русия, Украйна, Казахстан, Беларус, Полша, Грузия, Македония, Косово, Сърбия, Чехия, Гърция, Австрия, Канада и България, които ще представят традиционната си култура, духа и таланта, с които претворят творците на фолклора.

Фестивалът ще се проведе от 15.06 в 18:00 ч. до 19.06 в 21:00 ч. в Морския парк на град Китен.

Виж повече

На вниманието на сезонните туристически обекти. Летен сезон 2022 г.

Напомняме на всички, че лицата упражняващи дейност в местата за настаняване със сезонен режим на работа, са длъжни в 14-дневен срoк преди започване на дейност в обекта, да подадат Формуляр съгласно чл.11, ал. 2 от Наредбата за Националния туристически регистър.

Настоящия формуляр може да подадете в деловодството на Кметство Китен или на   e-mail: danielapol_kiten@abv.bg

Виж повече

Съобщение за пръскане срещу комари

СЪОБЩЕНИЕ

В периода от 03.08.2021г. до 06.08.2021 г. в гр. Приморско, гр. Китен и местност „Беглик таш“ ще бъдат извършени имагоцидни обработки срещу комари със студен/топъл аерозол.

Времева продължителност: от 04:00 часа до 07:00 часа местно време.

Виж повече

Copyright © 2020 - Китен.