• Китен live/времето
  • 0550/36805
  • kmetstvo_kiten@abv.bg
Актуално

В духа на Националния празник “затуптя” благотворителното сърце на Китен

По повод 3 Март-  Националния празник на Република България,пред Кметство Китен беше поставено първото метално сърце , което ще събира пластмасови капачки. То е в подкрепа на националната благотворителна кампания “Капачки за бъдеще” за закупуване на кувьози за новородени. Уникалната конструкция на сърцето еизработена от Мартин Иванов от гр. Китен.

В слънчевия следобед на празника се състоя тържественият концерт на фолклорните състави към Читалището- ДФФ „Урдовиза“, Детски танцов състав и Група за автентичен фолклор, Танцов клуб “Атлиман”с ръководител Дора Барева и най -малките, дечицата от ЦДГ “Пролет”, облечени в народни носии радваха присъстващите с изпълненията си.
Под звуците на националния химн, Кмета на гр. Китен- Николай Марков тържествено издигна знамето на Република България. Гости на празника бяха Ивелина Василева, председател на Екокомисията в НС, д-р Димитър Германов- Кмет на Община Приморско и арх. Петко Гечев- зам. кмет на Община Приморско, които поздравиха събралите се жители и гости на гр. Китен за празника. Водещ на събитието беше странджанската народна певица от Китен- Златка Ставрева.

Copyright © 2020 - Китен.