• Китен live/времето
  • 0550/36805
  • kmetstvo_kiten@abv.bg
Актуално

Нациолана фолклорна среща „Китен и приятели“

Национална фолклорна среща “КИТЕН И ПРИЯТЕЛИ” 2021  се организира за пета поредна година  от 04-06 СЕПТЕМВРИ 2021 год.  в град Китен, под патронажа на Николай Марков- кмет на град Китен, със съдействието на Златка Ставрева – странджанска народна певица.

Кметство Китен, Община Приморско и СНЦ „АТЛИМАНСКА ОГЪРЛИЦА” канят  фолклорни певчески и танцови състави, танцови клубове, ансамбли, музиканти, оркестри и индивидуални изпълнители от цяла България.

            Националната фолклорна среща се посвещава на Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Фолклорната среща няма конкурсен характер и се организира с цел приятелска среща на изпълнители от различните фолклорни области на България, които желаят да покажат духа и таланта, с който претворяват българския фолклор.

Концертите са вечерни и се провеждат в Морския парк на град Китен.

Певческите състави и танцовите клубове се представят с фолклорно изпълнение в рамките на  до 10 мин., а индивидуалните изпълнители и музиканти – до 5 мин. Участниците сами осигуряват музикалния си съпровод.

Изпълнителите поемат разходите си за път и престой. Организационният щаб съдейства и указва за настаняване и пребиваване  в град Китен.

Такса участие- 7 лв. на участник в група и 10 лв. за индивидуален изпълнител. Таксата се заплаща по банков път по  сметка: BG70FINV91501216515442 /Първа Инвестиционна банка/ – титуляр СНЦ „Атлиманска огърлица“.

Участниците получават диплом, грамота, статуетка или медал на Националната фолклорна среща “Китен и приятели”.

По време на дните на фолклорната среща, съставите по желание имат възможност да посетят красивия плаж Атлиман, тракийско мегалитно светилище Бегликташ, музейната експозиция “Тайни от морското дъно”-гр. Китен, да се разходят с лодка по река Ропотамо, да разгледат Историческия музей в Приморско.

Поради извънредната епидемична ситуация в страната, общо фолклорно веселие с вечеря няма да бъде организирано.

Организационен щаб:

Златка Ставрева- тел. 0885543719 / заявки/

Славия Ангелова- тел. 0887241450 /указания за настаняване/

Николина Алексиева- тел.0884571882 /регистрация/

Деница Янакиева – тел.0886407081 Кметство Китен/

Заявки свободен текст се приемат до 15 Август 2021 само по електронен път на email: stavreva812@abv.bg

 

 

                                                                                         КМЕТСТВО КИТЕН

Copyright © 2020 - Китен.